پایان نامه ارشد هنر گرایش طراحــی صنعتــی: طراحی پروسه چیـدن و بسته بنـدی توت فرنگـی |
1-4 سوالات و فرضیه های تحقیق: …………………………………………………………………………………………3
مدل تحقـیـق: ……………………………………………………………………………………………………………..4
پیشیـنه تحقیـق: …………………………………………………………………………………………………………..5
محدودیـتها و مشکلات تحقیـق: ……………………………………………………………………………………5
فصل دوم: مطالعات نظری
مقـدمـه : ………………………………………………………………………………………………………………………………..6
2-1 تاریخچه: ………………………………………………………………………………………………………………………7
2-2 کردستـان به عنوان قطب تولید تـوت فرنگی در ایـران: ………………………………………………………9
2- 3 اشتغال زایی : ……………………………………………………………………………………………………………..10
2-4 تاریخچه بسته بندی توت فرنگی: …………………………………………………………………………………..1
2-5 رویکرد طراحی در ارتباط با محصول: ………………………………………………………………………..12
2-5-1 در این زمینه 7 اصل بسته بندی های پایدار: …………………………………………………………………13
2-5-2 اخلاق محیط زیستی و توسعه پایدار: ………………………………………………………………………………14
2-6 کشت توت فرنگی، جلوه ای از کشاورزی پایـدار: ……………………………………………………………..15
2-7 بازار محصول: ………………………………………………………………………………………………………………….15
فصل سوم: روش شناسی تحقیق (متدولوژی)
مقدمه: …………………………………………………………………………………………………………………………………….18
3- 1 روش تحقیق: …………………………………………………………………………………………………………………..18
3-2 تاریخچه فراوانی محصول در کردستان: ……….. ……………………………………………………………………18
3-3 بررسی پروسه چیدن توت فرنگی در وضعیت موجود: …………………………………………………………..19
3-4 باید هایی که هنگام چیدن باید رعایت گردد: ……………………………………………………………………….21
3-5 ویژگیهای توت فرنگی:……………………………………………………………………………………………………22
3-6- ویژگیهای توت فرنگی استاندارد و سالم: ……………………………………………………………………23
3-7- درجه بندی: ………………………………………………………………………………………………………..23
3-8- بسته بندی : ………………………………………………………………………………………………………..24
3-9- نشانه گذاری: ………………………………………………………………………………………………………25
3-10-هنگام برداشت توت فرنگی باید نكات زیر رعایت شود : ……………………………………………26
3-11-شرایط برداشت توت فرنگی: ……………………………………………………………………………..27
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل یافته های تحقیق
مقدمه: ………………………………………………………………………………………………………………………………….30
1-4 توسعه وتدابیر در طراحی محصول بر پایه ی تفکر طراحی پایدار: ……………………………………..30
4-2 تکنولوژی هـای موجود: …………………………………………………………………………………………………..34
4-3 مکانیزاسیون برداشت: ………………………………… …………………………………………………………………..37
4-4 مکانیزاسیون پس از برداشت: …………………………………………………………………………………………….38
4-5 نمونه بسته بندی های موجود: …………………………………………………………………………………………..39
4-6 ارگونومی: ………………………………………………………………………………………………………………………40
4-6-1 وضعیت نامناسب بدن حین انجام کار: …………………………………………………………………………40
4-6-2 حمل دستی بار: ………………………………………………………………………………………………….42
4-6-3 بررسی روشهای حمل دستی كالا : ……………………………………………………………………………..45
4-7 چرخه محصول: ……………………………………………………………………………………………………………..47
4-8 مکانیزاسیون پس از برداشت: ……………………………………………………………………………………………47
4-8-1پیش خنک کاری: ………………………………………………………………………………………………………..47
4-8-2 سورتینگ: …………………………………………………………………………………………………………………48
4-8-3 انبار و سردخانه: ………………………………………………………………………………………………………..48
4-8-4 تیمارهای بعد از برداشت: …………………………………………………………………………………………..49
4-8-5 بستـهبندی: …………………………………….. ………………………………………………………………………50
4-8-6 حمل و نقل: ……………………………………………………………………………………………………50
4-8-7 اقتصـاد: …………………………………………………………………………………………………………………..51
4-9 چرخه بازار: …………………………………………………………………………………………………………………52
4-10 جایگاه محصول توت فرنگی در جهان و ایران: ………………………………………………………………..52
4-10-1 سطح زیر کشت و میزان تولید: ………………………………………………………………………………….53
4-10-2واردات محصول: ……………………………………………………………………………………………………..54
4-10-3 صادرات محصول: …………………………………………………………………………………………………..55
4-11 توجیه فنی و اقتصادی: ………………………………………………………………………………………….56
4-12 مطا لعا ت بازار: ………………………………………………………………………………………………………….56
4-13 توجیه پـذیری فنی : ……………………………………………………………………………………………………57
4-14 تجزیه و تحلیل مالی: …………………………………………………………………………………………………..5
بسته بندی: ………………………………………………………………………………………………………………..59
4-15-1انتخاب مواد: …………………………………………………………………………………………………………..62
4-15-1-1 پلاستیک ها: ……………………………………………………………………………………………………..63
4-15-1-2 کاغذ و مقوا: ……………………………………………………………………………………………………..64
4-15-1-3 کارتن: ……………………………………………………………………………………………………………..66
4-15-1-4 بررسی قیمت: …………………………………………………………………………………………………68
نتیجه گیری: ………………………………………………………………………………………………………………………69
فصل پنجم: ایده و طرح و نتیجه گیری
5- 1 انتخاب طرح مناسب: ………………………………………………………………………………………………92
2-5طراحی پرسنا: …………………………………………………………………………………………………………94
5-3 طرح های برگزیده: …………………………………………………………………………………………………100
5-4 انتخاب برند مناسب برای محصول: …………………………………………………………………………..108
5-5 انتخاب برند اصلی: ………………………………………………………………………………………………..109
نتیجه گیری: ………………………………………………………………………………………………………………….122
پیشنهادات و راه کار ها: ………………………………………………………………………………………………….123
منابع و ماخذ: ……………………………………………………………………………………………………. 124
چکیده انگلیسی : ………………………………………………………………………………………………. 127
فهرست جدول ها:
جدول شماره3-1(فرمول درصد آفت زدگی میوه توت فرنگی-روش آزمون) ……………………………………………………………………..25
جدول شماره4-1(توسعه و تدابیر در طراحی محصول) ………………………………………………………………………………………………30
جدول شماره4-2(حدود مجاز توصیه شده در خصوص نیروی كشیدن و هل دادن بار در راستای افقی ) ………………………………..43
جدول شماره4-3(حدود مجاز توصیه شده در خصوص نیروی كشیدن و هل دادن بار در راستای عمودی ) …………………………….44
جدول شماره4-4(سطح زیر کشت و میزان تولید توت فرنگی در نه کشور عمده تولید کننده جهان) …………………………………….54
جدول شماره4-5(کشورهای عمده وارد کننده توت فرنگی) ……………………………………………………………………………………….54
جدول شماره4-6 (ارزش صادرات محصول توت فرنگی) ……………………………………………………………………………………………55
جدول شماره4-7(واردات توت فرنگی) ………………………………………………………………………………………………………………..56
جدول شماره4-8(سهم محصول از واردات) ………………………………………………………………………………………………………….57
جدول شماره4-9(مقایسه قیمت ) …………………………………………………………………………………………………………………….59
فهرست نمودارها:
نمودار شماره2-1(پایداری) ……………………………………………………………………………………………………………………………… 12
نمودار شماره2-2(چرخه محصول پایدار) ……………………………………………………………………………………………………………..13
نمودار شماره4-1(مکانیزاسیون برداشت) ……………………………………………………………………………………………………………..37
نـمـودار شمـاره4-2(مکانیزاسیـون پـس از برداشـت) ……………………………………………………………………………………………3
فهرست شکل ها:
شکل 1-2(محصول پایدار) ………………………………………………………………………………………………………………………………………14
شکل2-2(محصول ارگانیک) …………………………………………………………………………………………………………………………………….17
شکل 3-1(بررسی پروسه چیدن و بسته بندی توت فرنگی) ………………………………………………………………………………………………19
شکل 3-2(بررسی پروسه چیدن و بسته بندی توت فرنگی-نمونه تصادفی) ……………………………………………………………………………20
شکل 4-1( بررسی پروسه چیدن همراه با مکان جغرافیایی کاشت محصول) …………………………………………………………………………31
شکل 4-2( بررسی پروسه چیدن و بسته بندی توت فرنگی در کشور های توسعه یافته) ………………………………………………………….32
شکل 4-3( بررسی پروسه چیدن و بسته بندی توت فرنگی در کشور های توسعه یافته ) …………………………………………………………33
شکل 4-4( ماشین برداشت مکانیزیسیون توت فرنگی) …………………………………………………………………………………………………..34
شکل 4-5( بررسی اختراعات صورت گرفته در راستای چیدن و بسته بندی توت فرنگی) ………………………………………………………..35
شکل 4-6( بررسی اختراعات صورت گرفته در راستای چیدن و بسته بندی توت فرنگی) ………………………………………………………..36
شکل 4-7( بررسی اختراعات صورت گرفته در راستای چیدن و بسته بندی توت فرنگی) ………………………………………………………..37
شکل5-1 (نمونه پروسه موجود) …………………………………………………………………………………………………………………………94
شکل5-2(نمونه بسته بندی های موجود) ……………………………………………………………………………………………………………..95
شکل5-3(طراحی پرسنا برای مصرف لوکس) ……………………………………………………………………………………………………….96
شکل5-4(طراحی پرسنا برای مصرف خانوار) ………………………………………………………………………………………………………97
شکل5-5(طراحی پرسنا برای مصرف کارخانه) …………………………………………………………………………………………………..98
شکل5-6(طراحی محصول برای مصرف لوکس) ………………………………………………………………………………………………..99
شکل5-7(طراحی سطل چیدن توت فرنگی با قابلیت سورتینگ) ………………………………………………………………………….101
شکل5-8(طراحی جعبه و استراکچر) ……………………………………………………………………………………………………………….103
شکل5-9(طراحی پالت قرار گیری توت فرنگی) ……………………………………………………………………………………………….104
شکل5-10(طراحی جعبه های محصول) …………………………………………………………………………………………………………..105
شکل5-11(طراحی پالت های یک کیلویی توت فرنگی) …………………………………………………………………………………….106
شکل5-12(طراحی جعبه پانصد گرمی خانوار) …………………………………………………………………………………………………111
شکل5-13(طراحی جعبه حاوی توت فرنگی با قابلیت نگهداری میوه) ………………………………………………………………..112
شکل5-14(طراحی و چیدمان جعبه های توت فرنگی) ……………………………………………………………………………………..113
شکل5-15(جعبه با قابلیت نفوذ پذیری هوا و ماندگاری) ………………………………………………………………………………….114
شکل5-16(توت چین جهت چیدن توت با کاسبرگ) ………………………………………………………………………………………114
شکل5-17(زیر جعبه) ………………………………………………………………………………………………………………………………….114
شکل5-18(صندلی کارگر توت چین) …………………………………………………………………………………………………………….1
فهرست طرح ها:
طرح5-1(چیدمان داخل بسته) ……………………………………………………………………………………………………………………70
طرح5-2(بسته تبلیغاتی) ……………………………………………………………………………………………………………………………71
طرح5-3(استراکچر حمل کارتن) ……………………………………………………………………………………………………………….72
طرح5-4(پالت های جمع کننده محصول) …………………………………………………………………………………………………..73
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1398-06-28] [ 06:32:00 ب.ظ ]
|