پایان نامه ارشد: اثر سطوح مختلف بذر سیاهدانه بر عملکرد رشد، برخی از فاکتورهای خونی و پاسخ ایمنی در بلدرچین |
بررسی منابع. 8
2-1- طبقه بندی بلدرچین.. 9
2-2- تاریخچه اهلی کردن بلدرچین ژاپنی.. 10
2-3- پراکندگی و محل زیست… 11
2-4- ویژگیهای عمومی بلدرچین.. 11
2-5- اندازه و طول عمر بلدرچین.. 12
2-6- افزودنیهای غذایی غیر مغذی.. 12
2-6-1- محرک رشد. 12
2-7-راههای استفاده از دارو. 13
2-7-1- درمان با آب… 13
2-7- 2-درمان همراه غذا 14
2-7-3- درمان به وسیله تزریق.. 14
2-7-4- درمان توسط آئروسل.. 14
2-8- بررسیهای انجام شده در زمینه استفاده بیش از حد دارو. 15
2-9- مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها در پرورش صنعتی دام و طیور. 16
2-10- باقی ماندههای دارویی.. 17
2-11- باقی ماندههای دارویی در محصولات دامی خطر جدی سلامت انسان. 18
2-12- تاریخچه استفاده از گیاهان دارویی.. 18
2-12-1- نقشهای گیاهان دارویی و بر خورد با آنها 19
2-13-مواد موجود در گیاهان دارویی.. 20
2-13-1- آلکالوئیدها 20
2-13- 2-گلوکوزیدها 21
2-13-3- ساپونین ها 22
2-13-4- مواد تلخ.. 23
2-13-5- تانن ها 23
2-14- سیاهدانه. 23
2-14-1- معرفی سیاهدانه. 23
2-14-2- گیاه شناسی.. 24
2-14-3- مصارف طبی و سنتی سیاهدانه. 25
2-14-4-استانداردهای بذری.. 26
2-14-5- ارزش غذایی.. 26
2-14-6- ترکیبات… 26
2-14-7- ماده مؤثره 27
2-14-8-خواص دارویی.. 27
2-14-9- اکولوژی.. 27
2-15- کلیاتی در مورد سیستم ایمنی.. 28
2-15-1- لزوم تقویت سیستم ایمنی.. 30
2-16-نقش سیاهدانه در سیستم ایمنی.. 30
2-17- مطالعات انجام شده روی سیاهدانه. 31
مواد و روشها 34
3-1- زمان و محل آزمایش… 35
3-2- آماده سازی سالن.. 35
3-3-خرید مواد خوراکی و تنظیم جیرهها 36
3-4- بلدرچینهای مورد آزمایش… 37
3-5- اقدامات انجام شده در روز ورود بلدرچینهای یک روزه 37
3-6- مدیریت پرورش و تغذیه. 38
3-6-1-برنامه نوری، دما و رطوبت سالن.. 38
3-7- فراسنجههای اندازه گیری شده 38
3-7-1- خوراک مصرفی.. 39
3-7-2- افزایش وزن. 39
3-7-3- ضریب تبدیل غذایی.. 40
3-7-4- صفات لاشه. 40
3-7-5-اندازه گیری فاکتورهای خونی.. 40
3-7-5-1- اندازهگیری متابولیتهای سرم. 41
3-7-5-2-اندازهگیری غلظت هموگلوبین خون. 42
3-7-5-3- هماتوکریت… 42
3-7-5-4- شمارش گلبولهای قرمز خون. 43
3-7-6 – روش انجام تیتر آنتی بادی SRBC.. 43
3-8- مدل آماری و تجزیه و تحلیل آماری دادهها 44
نتایـــج.. 45
4-1- صفات عملکرد 46
4-1-1- مصرف خوراک هفتگی.. 46
4-1-2- افزایش وزن هفتگی.. 46
4-1-3- ضریب تبدیل غذایی.. 48
4-2- پارامترهای بیوشیمیایی اندازه گیری شده سرم خون و فاکتورهای خونی.. 51
4-3- بازده و وزن نسبی اجزای لاشه (28 روزگی) 54
4-4- بازده و وزن نسبی اجزای لاشه (42 روزگی) 55
4-9- SRBC.. 56
بحث و نتیجه گیری.. 58
5-1- صفات عملکرد 59
5-1-1- مصرف خوراک.. 59
5-1-2- افزایش وزن. 59
5-1-3- ضریب تبدیل غذایی.. 60
5-2- پارامترهای بیوشیمیایی اندازه گیری شده سرم خون و فاکتورهای خونی.. 61
5-2-1- کلسترول، تری گلیسرید، 61
5-2-2 LDL، VLDL، HDL. 62
5-2-3- آلبومین و پروتئین تام. 62
5-2-4- گلبولهای قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت… 63
5-3- بازده و وزن نسبی اجزای لاشه. 64
5-5- SRBC.. 64
5-6- نتیجه گیری.. 65
5-7-پیشنهادات… 66
منابع و مأخذ: 67
چکیده انگلیسی.. 76
فهرست جدولها
جدول 2-1 : مشخصات عمومی و تولیدی بلدرچین ژاپنی……………………………………………………………………………12
جدول 3-1 : ترکیب جیره غذایی مورد استفاده در آزمایش ………………………………………………………………………….36
جدول3-2: ترکیب سیاهدانه مورد استفاده در آزمایش……………………………………………………………………………….37
جدول 4-1: اثر سطوح مختلف سیاهدانه جیره بلدرچین بر( مصرف غذا، افزایش وزن، ضریب تبدیل)در
دورههای پرورشی مختلف……………………………………………………………………………………………………………………… 50
جدول 4-2 : اثر سطوح مختلف سیاهدانه جیره بلدرچین بر فاکتورهای خونی و بیوشیمیایی سرم در
42روزگی …………………………………………………………………………………………………………………………………………….54
جدول 4-3 : اثر سطوح مختلف سیاهدانه جیره بلدرچین بر ( بازده لاشه، اندامهای ایمنی و داخلی در
28 روزگی)…………………………………………………………………………………………………………………………………………..55
جدول 4-4 : اثر سطوح مختلف سیاهدانه جیره بلدرچین بر( بازده لاشه، اندامهای ایمنی و داخلی در
42روزگی)……………………………………………………………………………………………………………………………………………57
جدول 4-5 : اثر سطوح مختلف سیاهدانه بر SRBC هفتههای مختلف بر بلدرچین……………………………………….57
فهرست شکلها
شکل 2-1- رده بندی بلدرچین…………………………………………………………………………………………………. 9
شکل 2- 2 : تصویر شما تیک گیاه دارویی سیاهدانه و بذر سیاهدانه……………………………………………… 25
فهرست نمودارها
نمودار 4-1 : اثر سطوح مختلف سیاهدانه جیره بلدرچین بر مصرف خوراک در 21- 0 روزگی…………….. 46
نمودار 4-2 : اثر سطوح مختلف سیاهدانه جیره بلدرچین بر افزایش وزن در 21- 0 روزگی ……………….. 47
نمودار 4-3 : اثر سطوح مختلف سیاهدانه جیره بلدرچین بر افزایش وزن در 42- 22 روزگی …………….. 47
نمودار 4-4 : اثر سطوح مختلف سیاهدانه جیره بلدرچین بر افزایش وزن در 42- 0 روزگی ……………….. 48
نمودار 4-5 : اثر سطوح مختلف سیاهدانه جیره بلدرچین بر ضریب تبدیل غذا در 21- 0 روزگی………… 49
نمودار 4-6 : اثر سطوح مختلف سیاهدانه جیره بلدرچین بر ضریب تبدیل غذا در 42- 22 روزگی………. 49
نمودار 4-7 : اثر سطوح مختلف سیاهدانه جیره بلدرچین بر ضریب تبدیل غذا در 42- 0 روزگی………… 50
نمودار 4-8 : اثر سطوح مختلف سیاهدانه بر کلسترول خون بلدرچین در 42 روزگی…………………………… 52
نمودار 4-9 : اثر سطوح مختلف سیاهدانه بر تری گلسرید خون بلدرچین در 42 روزگی……………………… 52
نمودار 4-10 : اثر سطوح مختلف سیاهدانه بر LDL خون بلدرچین در 42 روزگی…………………………….. 53
نمودار 4-11 : اثر سطوح مختلف سیاهدانه بر گلبولهای قرمز خون بلدرچین در 42 روزگی……………… 53
نمودار 4-12: اثر سطوح مختلف سیاهدانه بر SRBC در بلدرچین در 42 روزگی……………………………..56
چکیده
هدف از انجام این پژوهش بررسی تأثیر سطوح مختلف بذر سیاهدانه بر عملکرد رشد، برخی از فاکتورهای خونی و پاسخ ایمنی در بلدرچین بود. بدین منظور 240 قطعه بلدرچین یک روزه در 4 تیمار و 4 تكرار و 15قطعه بلدرچین در هر تكرار در قالب طرح کاملاً تصادفی توزیع شدند. گروههای آزمایشی شامل تیمار شاهد(جیره پایه+0% سیاهدانه)، تیمار یک (جیره پایه+5/0% سیاهدانه)، تیمار دو (جیره پایه+1% سیاهدانه)، تیمار سه (جیره پایه+5/1% سیاهدانه) و پس از آنالیز سیاهدانه جیره مطابق با NRC سال1994 تنظیم شد. طول دوره آزمایش 6 هفته بود. مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک در پایان هر هفته اندازه گیری شد. و در پایان دوره برای اندازه گیری فاکتورهای خونی از هر تکرار دو بلدرچین برای خون گیری انتخاب گردید، برای اندازه گیری پاسخ ایمنی علیهSRBC روزهای 14 و 28 خون گوسفندی به صورت عضلانی تزریق گردید 7 و 14 روز پس از تزریق خون گیری از دو بلدرچین انجام شد در روزهای 28 و 42 از هر تیمار 2 قطعه بلدرچین برای اندازه گیری بازده لاشه و اندامهای ایمنی انتخاب شد. 21 – 0 روزگی تیمار 3 نسبت به سایر تیمارها مصرف خوراک بیشتری داشت و تفاوت معنی داری را نشان داد (05/0 ≥ p)، تیمار 2 بیشترین افزایش وزن و بهترین ضریب تبدیل را نسبت به سایر تیمارها نشان داد (05/0 ≥ p)، تیمار شاهد بیشترین میزان LDL، کلسترول و تری گلسرید را داشت (05/0 ≥ p)، تیمارهای 2و 3 به طور معنی داری بیشترین میزان گلبولهای قرمز را نسبت به تیمار شاهد داشتند (05/0 ≥ p)، درصد بورس نسبت به وزن زنده در 42 روزگی تیمار
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1398-07-19] [ 05:00:00 ب.ظ ]
|